Til deg som ønsker å prøve motocross

Postet av Os MC og MX Klubb den 24. Jan 2016

TIL DEG SOM ØNSKER Å PRØVE MOTOCROSS

Før du skal prøve motocross, kan det være lurt å ta en tur opp på banen og se og snakke med de som er på banen. Banen er åpen lørdag 12-16 og søndag 13-17 i vinterhalvåret, og tirsdag og torsdag 17.30-20.30 og lørdag 12-16 i sommerhalvåret. Det er alltid en sikkerhetsleder på banen som kan gi deg litt informasjon. Se også vår hjemmeside www.os-mc-mxidrettenonline.no eller facebook; Os Mc & Mx Klubb.

Hvis du ønsker å kjøre, så har vi onsdager som vi holder banen åpen for nybegynnere. Da er det en sikkerhetsleder som er med deg på banen, gir opplæring og hjelper med lisens og medlemsskap. Men det må avtales på forhånd, man kan ikke bare møte opp. Ta kontakt med Jane Espeland tlf 93498127, Hedda Sævareid tlf 41427023, Kalle Pedersen tlf 91555150 eller Sindre Midtun tlf 46429915 for å avtale tid.

For å kjøre må du løse lisens hos Norges Motorsportforbund. Man kan kjøpe en engangslisens (kan kjøpes flere ganger) som koster kr 55,- for barn (5-12 år) og kr 110,- for ungdom og voksne (fra 13 år og oppover) og være medlem av en klubb tilsluttet NMF. For førstegangskjøring blir du registrert på en liste i klubbhuset der du fyller ut et skjema med nødvendige personalia. En helårslisens (krever lisenskurs) koster kr 390,- for barn (5-12 år) og fra kr 1540,- for ungdom og voksne (fra 13 år og oppover).

Medlemskap i klubben koster:

Enkeltmedlemsskap (over 18 år): kr 800,- pr. år

Familiemedlemsskap: kr 1200,- pr. år

Vi har sykler til leie og utstyr til låns. Priser for leie av sykler er pr. gang:

50 ccm: 350,-

70 ccm: 400,-

125 ccm (laveffekt): 500,-

150 ccm: 500,-

Slik går du frem:

1. Ring til en av de som står på listen og avtal tid.

2. På banen møter du sikkerhetsleder, skriver deg på en medlemsliste og kjøper engangslisens (via sms - sikkerhetsleder har oppskrift)

3. Du får info og veiledning av sikkerhetsleder.

4. Du kan kjøre på banen under oppsyn av sikkerhetsleder.

Dersom du liker det og vil prøve igjen - må du før du kan kjøre neste gang, opprette en profil på www.minidrett.no og sende sms til Hedda Sævareid om at du ønsker å fortsette og hun må ha følgende info: navn, fødselsdato, adresse, mob.nr og epost. Hun registrerer deg i klubben og sender faktura. Den finner du og betaler med kort i min idrett. Den MÅ være betalt før du skal kjøre gang nr. 2. Dette er fordi at lisensen, og dermed forsikringen skal være gyldig. En ny engangslisens må kjøpes hver gang du skal kjøre. Husk at du må avtale ny tid før du kan kjøre neste gang.

Dersom du ser at motocross er noe du vil fortsette med, må du ha en grunnlisens. Den må søkes om til NMF og du må ta et nettbasert lisenskurs og ha en praktisk del på banen sammen med en greninstruktør. Dette gjøres på følgende måte:

1. Du må være medlem i kubben (eller en annen klubb tilsluttet NMF)

2. Du må ta lisenskurset på nett (under 13 år; foresatt må ta kurset):

1. Åpne kurs.idrett.no
2. Logg på med ditt brukernavn og passord (samme som i «Minidrett»)
3. Klikk på «Særforbund»
4. Klikk på «Motorsportforbundet»
5. Klikk på kurset.

3. Du må ha en praktisk kurs del på banen med greninstruktør. Må avtales med klubben. Pris på det er 350,- pr. fører.

Når det er gjennomført skriver greninstruktør på søknadskjema som sendes til NMF sammen med egenerklæring, kopi av e-læringsdiplom og for de som fyller 13 år samme år og eldre; de må ha legeerklæring også. Når det er gjort, vil NMF gjøre lisensen tilgjengelig i SAS (på NMF sine nettsider) - der logger du inn med samme brukernavn og passord som på min idrett, og betaler lisensen med kort. Lisensen MÅ være betalt før du kan kjøre.

Det er under INGEN omstendigheter lov å kjøre uten gyldig lisens!!!

Grunnregler motocross:

* Du kan kjøre fra fylte 5 år.

* Det er kun tillatt å kjøre på baner som NMF har godkjent og forsikret.

* Alle som skal kjøre på banen må ha lisens.

* Alle må være medlem av en klubb tilsluttet NMF.

* Ansvarlig klubb skal ha sikkerhetsleder på banen.

* En foresatt kan ha med seg to barn under 16 år på trening.

* Det kan kun benyttes kjøretøy som er godkjent av NMF.

Krav til utstyr:

* Hjelm, den må sitte godt og være av god kvalitet.

* Støvler, må gå over anklene og være av stivt materiale.

* Hansker.

* Brynje (rygg, skulder og brystbeskyttelse).

* Knebeskyttere.

* Briller.

Levert av IdrettenOnline